torsdag den 24. april 2008

Priser på online backup

Når du køber online backup skal du være opmærksom på flere ting. Her får du en oversigt over de vigtigste punkter:Pris og kvalitetDet absolut vigtigste er, at det er med online backup, som med alle andre produkter der er en sammenhæng imellem pris og kvalitet. Så derfor!!! Hvis online backup er gratis, eller voldsomt billig er der somregel en hage ved det. Du kommer enten til at betale senere eller der er noget helt galt med sikkerheden. Vær på vagt og vurder kvalitet og pris. Hvis du vil vide hvad du skal spørge om når du køber online backup så se på branche organisationen Backupreview.

Per måned eller per år?
Du skal være opmærksom på om du betaler for 1 år adgangen eller per mdr.. Mange udbydere opgiver priserne per måned men opkræver per år.

Skal du betale per pc eller bare for plads?
Du skal undersøge om du kan benytte din konto til flere pc'er eller om du skal betale oprettelse og gebyre hver gang du skal oprette en ny bruger. Hvis du ønsker backup af alle familiens pc'er kan det nemt gå hen og blive dyrt hvis ikke du kan "dele" kontoen ud til flere pc'er

Oprettelsesgebyrer
Hvis du skal betale flere oprettelsesgebyrer kan det hurtigt gå hen og blive dyrt. Den mest fair måde at betale for online backup på er i forhold til dit forbrug. Priser på online backup bør være opgivet i pris per GB. Så er du sikker på at du får det du betaler for og der er ingen gebyrer og andre skjulte udgifter.

Bindingsperioder
Nogle udbydere vil binde dig for en længere periode og det kender vi jo fra mobilbranchen. Hvis du ikke har noget imod at blive bundet er det jo fint men hvis du vil kunne skifte skal du være opmærksom på dette.

Sikkerhed og pris
Hvis du vælger billigt er det vigtigt at du sikre dig at sikkerheden er god. Mange online backup udbydere er desværre flk der blot ønsker at lave penge hurtigt og de hopper over hvor de kan. Online backup drejer sig om kundens sikkerhed på alle mulige måder og sikkerhed er vigtigst. Tjek din sikkerhed før du køber online backup.

Priserne er faldet!
Flere undersøgelser på nettet, bl.a. en der kommer frem fra PC World, er forældet. Når du læser undersøgelser, skal du sikre dig at priserne på online backup er fra 2007 eller 2008, hvis undersøgelserne er ældre kan du ikke bruge dem til noget.

Hvad skal jeg så betale for online backup?
Ja, det kommer jo an på hvad du vil ha' . Men hvis du gerne vil have sikkerhed for dine filer og for dine billeder, skal du nok ikke gå efter de billigste, husk at sikkerhed og pris hænger sammen. Hvis du gerne vil have en sikker, ordentlig online backup tjeneste, skal du nok regne med at skulle betale min. 8-20 kroner for 1 GB online backup (afghængigt af ekstra ydelser), hvis du vil give køb på lidt af sikkerheden, kan du betale under 8 kr. for 1 GB plads og hvis du er ligeglad med sikkerhed, kan du få det gratis. Så valget er op til dig, men som vi startede artiklen med, så hænger pris og kvalitet sammen når du køber online backup.

Vælg selv, men tænk over ovenstående når du ser på priser for online backup.

De bedste hilsner

Christian Bondorff

Ingen kommentarer: